EPISODES
 • Episode 62: WarGames

  Vi Svever fortsatt høyt etter at vi fikk nytt utstyr forrige uke. Det nye utstyret har gitt oss mange nye muligheter med tanke på spalter og andre ting. VI finner nok også ut andre måter å bruke utstyret på, dette er gøy.

  Siden sist så har Alex vært i Oslo å handlet seg manga på en av hans obligatoriske butikker å besøke når han er der. Håvard har binget en hel haug av filmserier, der mange av oppfølgerne er av det noe varierende slaget innen det som heter kvalitet.

  I nyhetene så har det blant annet blitt annonsert at det skal komme en oppfølger til en film vi nettopp så i kartoteket. Dette til stor glede for oss og sikkert andre som er glad i denne filmen.

  Filmen i dag er en 80.talls klassiker, der en datanerd klarer å komme seg inn på USAs forsvars system kalt W.O.P.R og spiller WarGames mot den. Dette fører til konsekvenser datanerden ikke hadde sett for seg.

  I dag er det Batman vs the joker i skuespiller prøven før vi går videre til Røde spørsmål og det som vi en så lenge kaller Dyden er i lyden.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 1m | Sep 29, 2023
 • Episode 61: No Country For Old Men

  Det er en gledens dag for oss i kartoteket! Etter litt over et år med utstyr som er greit, men ikke bedre en så vidt over greit. Så har vi fornyet oss i form av nytt utstyr, det være seg bla mikrofoner og lydkort. Dette er noe av det viktigste vi har for at dere, lytterne våres skal få en god opplevelse når dere hører på oss. Dette var en meget etterlengtet oppgradering som vi har lurt på en stund, som vi nå følte oss modne for å gjøre.

  Filmen i dag er ikke akkurat noen nisje film, men den er spennende og brutal. Dette passer oss i kartoteket ypperlig. Dette er nok en av de beste filmene som noensinne er laget, og vi koser oss gløgg når vi ser på den. Finn ut hvor No Country For Old Men plasserer seg på vår popcornliste.

  I dagens nyheter snakker vi en del om den store pågående unity skandalen, som ser ut til å ha stor påvirkningskraft på spillindustrien.

  Både Håvard og Alex har hatt det ganske tøft i det siste, vi føler at det er litt viktig for oss å åpne litt opp om en del plager vi har hatt i det siste, så i steden for en liste eller legende i dag så blir det heller et litt mer alvorspreget innslag, Det eneste som spørs er hvor alvorlige vi klarer å holde oss. Husk at det ikke er flaut eller dumt å spørre om hjelp. Alle trenger hjelp av og til, og det er både folk og ting som kan hjelpe. ❤️

  "And you will know my name is the lord when i lay my vengeance upon you". Et lite hint til dagens skuespiller prøve. Vi koste oss med å lage denne.

  Siden vi har fått oss nytt lydkort gir også det oss noen nye muligheter med tanke på spalter, så i dag prøver vi oss på en ny spalte ved hjelp av det nye lydkortet vårt.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 8m | Sep 22, 2023
 • Episode 60: Ichi The Killer

  Ichi The Killer er en film som står Alex og Håvard Nært. Det er en av de første filmene Håvard kjøpte på Platekompaniet til samlingen sin som nå er på godt over 4.5k titler. Det er også en av filmene som sperret opp øynene våre for filmer som er litt brutale, rare, nisjete og ekstraordinære. Dette gjør også denne filmen til kanskje en av de største inspirasjonskildene våre for å starte denne podcasten i det heletatt. Om vi klarer å være objektive når vi gir filmen Popcorn score, vil episoden vise.

  Ellers humper episoden avgårde som vanlig, eller! Nei, vi har gjort et lite tiltak på skuespillerprøven så dere skal slippe å høre en halvtime ish, med manus opplesning. Dagens skuespillerprøve blir nok da litt kortere en den sist, noe som sikkert er for det beste.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 15m | Sep 14, 2023
 • Episode 59: Norske Byggeklosser

  For det første vil vi bare beklage til de som har lidd seg igjennom episodens skuespillerprøve! Den ble ikke som vi hadde planlagt, men vi lærer og kommer sterkere tilbake! Til de som ikke vil høre denne skuespiller prøven som ble veldig lang, så kan dere skippe ca 23.min når den begynner.... JA! Den ble så lang.

  Vi hedrer en sluknet storhet i dag, en storhet som på mange måter formet store deler av barndommen til mange på tidlig 2000-talet. Steve Harwell sang seg inn i mang et barnehjerte med sangen Allstar på begynnelsen av en av tidenes mest ikoniske animasjonsfilmer, Shrek! Måtte du hvile i fred! Dine sanger vil leve inn i evigheten. Hey now YOU were our allstar. RIP Steve Harwell.

  Dagens film Norske Byggeklosser er en av Norges mest kjente komedier igjennom tidene. Den begynner å dra på åra nå så vi får se om den har tålt tidens tann.

  Utenom dette prater vi en del om det nye storspillet Starfield som mange har ventet på, lever det opp til forventningene rundt det? Deretter fortsetter vi i samme tralt som vanlig med mye moro og ablegøyer.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 7m | Sep 8, 2023
 • Episode 58: Kung Fu Hustle

  .

  1h 50m | Sep 1, 2023
 • Episode 57: The Crow

  .

  1h 58m | Aug 25, 2023
 • Episode 56: Pearl

  .

  1h 52m | Aug 18, 2023
 • Episode 55: When The Wind Blows

  Mens store deler av Norge regner bort ved hjelp av en våt og hissig herremann ved navn Hans så skal vi underholde så godt som bare vi kan her i Kartoteket.

  I dagens episode prater vi en del om det store nye CRPG spillet Baldurs Gate 3 som tar spillverden med storm. Alex begynner å få orden på vårt nye studio/ gamingrom, i nyhetene prater vi enda litt mer om Barbie filmen som alle vil se, og hvor mye er det egentlig greit å ta betalt for et 13 år gammelt spill Rockstar?

  Legenden gjør et etterlengtet comeback i vårt program. Legenden vi tar for oss i dag mistet vi så alt for tidlig. Et massivt talent og kanskje like stort menneske, nemlig Heath Ledger. Han står for kanskje en av, om ikke den aller beste skuespillerprestasjonen som noen gang har blitt fanget på film, THE JOKER fra filmen the dark knight.

  Hva bør gjøres om en står ovenfor en umiddelbar atom katastrofe? Det prøver karakterene i dagens film å finne ut av. I When the wind Blows så følger vi pensjonistene Hilda og Jim Bloggs som prøver å ta de rette forhåndsreglene før et atom angrep, de har fått to informasjosbrosjyrer med motsigende info noe som fører til mye surr og usikkerhet blant de to gamle. Klarer en film om to oldiser som også lever litt i fortiden og underholde? Finn ut hva vi syns om den i Post movie talk.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  1h 43m | Aug 11, 2023
 • Episode 54: They Live

  .

  1h 59m | Aug 4, 2023
 • Sommer Popcorn: Del 4

  I del 4 av sommer popcorn så tar vi for oss plass 10 - 1 på lista våres.

  Ha en fortsatt fantastisk film og spill sommer! 🎬🎮

  53m | Jul 28, 2023
 • Sommer Popcorn: Del 3

  I del 3 av sommer popcorn så tar vi for oss plass 20-11 på lista våres.

  Ha en fortsatt fantastisk film og spill sommer! 🎬🎮

  46m | Jul 21, 2023
 • Sommer Popcorn: Del 2

  10.000 ÅR! Nei da, 10 uker tok det fra vi spilte in del 1 av sommer popcorn til vi fikk spilt in del 2.... og 3...... og 4...... Det betyr at det er 10 filmer til på popcorn score lista våres. De må jo også få sine egne oppsummeringer. Noen av de nye filmene på lista kom bak den siste filmen i del 1 av sommer popcorn, disse tar vi for oss før vi begynner å gå kronologisk igjennom lista igjen. Del 2, 3 og 4 ble spilt inn i en sitting sånn at vi får en litt bedre kontinuitet i lista vår.

  I del 2 tar vi for oss plassene 45, 37, 33, 31, 28, 27 og plass 24-21 på lista.

  Ha en fortsatt fantastisk spill og film sommer! 🎬🎮

  44m | Jul 14, 2023
 • Sommer Popcorn: Del 1

  Hva skal vi ta for oss i sommer når kartoteket har tatt sommerferie? Vi må jo ha noen episoder! Hva med å gå igjennom de filmene vi har sett i kartoteket det foregående året? JA, vi gjør det!

  Det er akkurat det vi har gjort i episodene som heter Sommer Popcorn. Så og si alle filmene vi har sett fortjener en kjapp oppsummering fra oss. Sommer popcorn blir delt opp i 4 deler, en for hver uke i Juli da Kartotekarene har sommerferie. Kartoteket kommer tilbake med vanlige episoder i begynnelsen av August. 🎬🎮

  I sommer popcorn: del 1 så tar vi for oss plass 43-21 på vår popcorn liste. Kos dere med del 1, så kommer de andre som perler på snor.

  1h 11m | Jul 7, 2023
 • Episode 53: Four Lions

  Siste episode før en etterlengtet sommerferie.

  2h 8m | Jun 30, 2023
 • Episode 52: Martyrs

  Velkommen til en GAMMEL episode av kartoteket!

  Dagens film Martyrs er ikke for the faint of heart. Den er en del av de ekstremt voldelige skrekkfilmene som kom i fra Frankrike spesielt fra årene 2000-til rundt 2010. Vi gleder oss til å prate mer om den i post movie talk.

  Håvard har vært i utdrikningslag og jabber en del om det i hva vi har gjort siden sist. Alex feiret jul midt i Juni? Tror det er noen som må stille inn kalenderen sin. Vi har sett gameplay trailer av starfield og håper det blir gode greier.

  Titanic har fått et besøk som ble litt lengre en det skulle, vi håper det går bra med de som er strandet nede i ubåten og andre greier i dagens nyheter.

  Lista i dag er vel en liste som egentlig ikke er nødvendig å lage for alle har så og si hørt om seriene vi tar for oss i lista10 animasjons serier for voksne.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  1h 49m | Jun 23, 2023
 • Episode 51: Dogtooth

  Siden sist har vi badet oss i Sol og filmer, av det korte og lange slaget. Xbox hadde en veldig innholdsrik showcase for 2023 og utover, vi tar for oss noe av det vi syntes såg interessant ut. Dagens liste bringer frem mye nostalgi og minner, vi tar for oss våre favoritt animasjons serier, det kan trygt sies at et visst network går igjen i lista.

  Filmen i dag kommer i fra et land som de fleste forbinder med syden og kos, Grekenland som våre naboer svenskene ville sagt. Regissøren av The lobster Giorgos Lanthimos serverer oss en tankevekkende film i Dogtooth. Hvor mye kan en egentlig lure noen til å tro er sant, om de blir lukket ut i fra verden, og det eneste som stemmer er det mamma og pappa sier? Vi drøfter filmens tema i post movie talk.

  Vi håper dere koser dere med episoden, og som alltid. Ha en fortreffelig film og spill helg! 🎮🎬

  2h 7m | Jun 16, 2023
 • Episode 50: The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover

  Vi gratulerer oss selv med 50 episoder! Og vi gratulerer ingeniør Tomas selvfølgelig, med vell overstått jebursdag.

  2h 20m | Jun 9, 2023
 • Episode 49: Top Gun: Maverick

  Filmen som i dag er vårt hovedtema, var en av fjorårets beste filmer. Den høyt og hurtig flyvende Top Gun: Maverick! Dette er en av de beste kino opplevelsene Håvard har hatt, opplevelsen ute i garasjen, kartoteket's kino ble nesten like bra. Alex sier at dette er en av de beste action filmene han har sett. Vi gleder oss til å prate mer om den i dagens episode.

  PlayStation direct fant sted forrige uke, og vi prater om det vi såg som interesserte oss. Et ikon eller kanskje rettere sagt en legende stikker også hodet innom i dagen karakterintervju.

  Ha en fantastisk spill og film helg! 🎬🎮

  2h 1m | Jun 2, 2023
 • Episode 48: Man on the moon

  "If you believed they put a man on the moon

  (Man on the moon)"

  Vi ble veldig overrasket da vi fant ut at R.E.M.s låt Man On The Moon var skrevet for dagens film Man On The Moon. Det burde kanskje sagt seg selv i og med at titelene er helt like, MEN for oss i Kartoteket ble dette en kul overraskelse.

  Dagens film handler om en underholder (Komiker) Noe han ikke ville kalles fordi han ikke forstod komedie.) Som ikke alltid forstod hvor grensene gikk for hvor lenge noe var moro, så lenge han selv hadde det gøy, Andy Kaufmann. Andy er også dagens legende, vi tar for oss hans legende status samtidig som vi går igjennom filmen om han. Jim Carrey gjør en helt ekstraordinær rolle som Andy Kaufmann, denne rollen burde han absolutt ha fått mer oppmerksomhet for.

  I dagens nyheter diskuterer vi bla. kontroversene den nye dokumentaren om Dronning Cleopatra som Netflix har skapt, og mye mer.

  Ha en fantastisk spill og film helg! 🎬🎮

  1h 50m | May 26, 2023
 • Episode 47: Terrifier 2

  "Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem. furet, værbitt over vannet med de tusen hjem".

  Det er selveste 17.Mai! Det stopper ikke Kartoteket og dets Kartotekarer fra å skape innhold til sine nydelige lyttere! ❤️

  Terrifier er en av de råeste og mest uforutsigbare filmene vi har sett ila. Kartotekets første leveår. Er oppfølgeren Terrifier 2 som nå har blitt mainstream, bedre en forgjengeren? Du finner hvertfall ut hva vi synes om den i dagens episode.

  En av årets Største spill titler i Zelda: Tear Of The Kingdom kom forrige uke. Dette er også en oppfølger, men det har litt større sko å fylle en Terrifier 2, for dette er nemlig oppfølgeren til et av tidenes beste spill! Zelda: Breath Of The Wild. Vi deler de meningene vi har gjort oss opp så langt.

  Vi går også igjennom våre favoritt anime serier! Ha en super spill og film helg! 🎬🎮

  1h 56m | May 19, 2023
Kartoteket
Loading...