• #23. East End of an Era

  Eindelijk, een nieuwe aflevering! En wat voor één. Hosts Alwin en Mirte staan uitgebreid stil bij het einde van hun geliefde sportschooltje, East End Strength Sports. Houden ze het droog?

  De microfoons in ieder geval niet, die begonnen uit pure ellende na een minuut of 26 zachtjes mee te huilen. Daardoor klinkt de podcast helaas iets minder.

  Kevin en Sytske, dank jullie wel voor alles!

  46m - Jul 20, 2024
 • #22. Wordt dit ons beste powerliftjaar ooit?

  Op de valreep van het vorige jaar opgenomen, nu eindelijk beschikbaar: aflevering 22 van PowerPraat!

  Hosts Alwin en Mirte praten jullie bij over hun jaar, hun plannen voor 2024 en aankomende wedstrijden. En natuurlijk nieuws, tips en veel gelach!

  Heb jij nieuws voor het PowerPraat-team, of heb jij een onderwerp om te bespreken? Laat het weten via powerpraat@gmail.com of via Instagram.


  #krachtsport #powerliften #Nederlands #Groningen #powerpraat

  41m - Feb 5, 2024
 • #21. Eerbetoon aan mijn overleden trainingsmaatje

  Jawel, het is waar: na meer dan een jaar is PowerPraat terug. Met een nieuw logo, nieuwe energie en een gloednieuwe aflevering!

  Hosts Alwin en Mirte praten jullie bij over de gebeurtenissen in hun leven en de toekomstplannen van de podcast. Ook staan ze stil bij een viervoetig trainingsmaatje dat er helaas niet meer is.

  Heb jij nieuws voor het PowerPraat-team, of heb jij een onderwerp om te bespreken? Laat het weten via powerpraat@gmail.com of via Instagram.

  Bedankt voor het luisteren.

  43m - Nov 10, 2023
 • #20: De grote SBD Preview-show deel 2

  Het tweede deel van onze superspeciale dubbelaflevering is er eindelijk! Mirte en Alwin gaan nog één keer in-depth en analyseren alle mannelijke lifters van de SBD Meet om te bepalen wie er gaat winnen. Hebben we 't goed? Zitten we er volledig naast? Luister nu en kom erachter!

  Dit is deel twee van de grote SBD Preview-show waarin alle gewichtsklassen van de heren worden bekeken. In de vorige aflevering hebben we alle damesklassen besproken.

  Nieuw bij PowerPraat? Welkom! Dit is een podcast over powerliften, de zin van het leven en alles daartussenin. De hosts zijn Mirte en Alwin, twee semi-krachtpatsers uit Groningen. Heb je ons wat te melden? Mail dan naar powerpraat@gmail.com of stuur ons een berichtje via Instagram, @powerpraat.

  45m - Oct 23, 2022
 • #19: De grote SBD Preview-show deel 1

  Een bijzondere dubbelaflevering dit keer: Mirte en Alwin gaan in-depth en analyseren alle lifters om te bepalen wie er gaat winnen. Hebben we 't goed? Zitten we er volledig naast? Luister nu en kom erachter!

  Dit is deel één van de grote SBD Preview-show waarin alle gewichtsklassen van de dames worden bekeken. In deel twee kijken we naar de heren.

  Nieuw bij PowerPraat? Welkom! Dit is een podcast over powerliften, de zin van het leven en alles daartussenin. De hosts zijn Mirte en Alwin, twee semi-krachtpatsers uit Groningen. Heb je ons wat te melden? Mail dan naar powerpraat@gmail.com of stuur ons een berichtje via Instagram, @powerpraat.

  Bedankt voor het luisteren!

  46m - Oct 16, 2022
 • #18: Wat vinden deze lifters van de nieuwe benchregels?

  Alwin en Mirte zijn er even uit geweest, dus meer dan genoeg om over bij te praten. Grote ontwikkelingen in het leven, mooie plannen voor de toekomst en controversiële nieuwe benchregels! Ze praten er uitgebreid over en vragen ook een aantal bekende Nederlandse lifters naar hun mening. Een absolute must listen!

  Heb jij een vraag voor de PowerPraters? Stuur dan een mailtje naar powerpraat@gmail.com of laat van je horen via Instagram (@powerpraat). Vergeet ook niet een (5 sterren-)recensie achter te laten in je favoriete podcast-app.

  47m - Sep 22, 2022
 • #17: WE'RE BACK, BABY!

  Stop maar met zoeken, Alwin en Mirte zijn weer terug! Na paar maanden radiostilte en heel wat levensveranderingen is het illustere duo eindelijk bij elkaar gekomen om te praten over powerliften, de zin van het leven en alles daartussenin.

  In deze aflevering: een grote life update, trainen in een hectische tijd en spijkers op plekken waar ze niet horen. Enjoy!

  Heb jij een vraag voor de PowerPraters? Stuur dan een mailtje naar powerpraat@gmail.com of laat van je horen via Instagram (@powerpraat). Vergeet ook niet een (5 sterren-)recensie achter te laten in je favoriete podcast-app.

  46m - Mar 25, 2022
 • #16: WK Powerliften en ons super geheime piekschema!

  Alwin en Mirte blikken in de 16e aflevering uitgebreid terug op de WK Powerliften in Zweden. Ze bespreken de highlights, de Nederlandse prestaties en de bijzondere momenten.

  Verder gaan ze in op hun eigen piekschema's. Hoe zorgen ze ervoor dat ze goed performen op een wedstrijd, en tegen welke obstakels lopen ze aan? Je hoor het hier!

  Heb jij een vraag voor de PowerPraters? Stuur dan een mailtje naar powerpraat@gmail.com of laat van je horen via Instagram (@powerpraat).

  S1E16 - 47m - Oct 17, 2021
 • #15: Probeert jouw belt je te vermoorden?

  In alweer de vijftiende aflevering van PowerPraat duiken Alwin en Mirte in de zin en onzin van coaching. Heb je er echt wat aan, wat kun je verwachten en waar moet je op letten? En probeert Mirte's belt haar te vermoorden? Je hoort het in deze spectaculaire aflevering!

  Heb jij vragen, klachten, opmerkingen of complimenten voor het PowerPraat-team? Mail ze naar powerpraat@gmail.com of laat een reactie achter op Instagram (@powerpraat).

  Bedankt voor het luisteren!

  S1E15 - 51m - Aug 29, 2021
 • #14: Afvallen en aankomen voor krachtsporters

  In deze aflevering praten Alwin en Mirte over afvallen, aankomen en alles wat daarbij komt kijken. Van cardio tot vreetkicks en impact op je zelfbeeld.

  En blijkt Alwin nou een sporthater te zijn? Je hoor het in de veertiende PowerPraat!

  S1E14 - 49m - Jul 18, 2021
 • #13: De ultieme gids voor gym noobs (en Alwins gekke schema's)

  Het is wat, als noob beginnen met powerliften. Waar moet je heen, wat moet je doen? Gelukkig zijn Alwin en Mirte er om je te begeleiden bij je eerste Bambi-stapjes als powerlifter.


  Verder bespreekt het tweetal de gekke schema's die Alwin heeft gedraaid en krijg je er gratis een paar dikke tips bij. Kortom, een PowerPraat om niet te missen!


  *Deze aflevering werd geplaagd door een aantal technische mankementen. Onze excuses voor het ongemak!

  S1E13 - 50m - Jun 20, 2021
 • #12: Het NK Powerliften en de gyms zijn weer open!

  Eindelijk! De gyms zijn weer open! Daarstaan PowerPraters Mirte en Alwin met gepaste emotie bij stil. Kunnen ze er nog wat van, konden ze de sportschool nog vinden en hoeveel spierpijn hebben ze?


  En voor eerst in meer dan een jaar was er weer een powerlift-meet, een NK nog wel! Mirte deed mee en blikt uitgebreid terug. Dat en meer hoor je in alweer de twaalfde aflevering van PowerPraat.

  S1E12 - 51m - May 27, 2021
 • #11: NK-voorbereiding en misconcepties over powerlifters

  Powerlifters zijn allemaal metalheads en van zware gewichten worden vrouwen 'bulky'. Alwin en Mirte helpen dit soort misconcepties voor eens en voor altijd de wereld uit. Ook vertelt openlijk Mirte over haar NK-voorbereiding, inclusief alle worstelingen die daarbij komen kijken.


  Heb jij een vraag voor de twee PowerPraters? Stuur dan een mailtje naar powerpraat@gmail.com. En vind je de aflevering leuk? Vertel een vriend over ons!

  S1E11 - 54m - May 11, 2021
 • #10: Hoe word je een powerlifter (met Kevin Iron) en win unieke prijzen

  In de tiende (!) aflevering van PowerPraat worden hosts Alwin en Mirte bijgestaan door hun allereerste gast, Kevin Iron van East End Strength Sports. Samen wagen ze zich aan de eeuwenoude vraag 'hoe word je een powerlifter'.


  Ook geven ze maar liefst drie super toffe prijzen weg! Enige wat je daarvoor hoeft te doen is een simpele vraag beantwoorden: waarom is PowerPraat jouw favoriete podcast? Mail je antwoord naar powerpraat@gmail.com.


  Specials thanks aan de sponsors van de prijsvraag: spelletjeswinkel Wirwar en East End Strength Sports.

  S1E10 - 1h 3m - Apr 25, 2021
 • #9: is powerliften een sport en onze grootste gymfails

  Is powerliften een sport? Een hobby? Een roeping? Alwin en Mirte duiken in deze verrassend moeilijke vraag. Ook gaan ze met de billen bloot en doen ze hun grootste gymfails uit de doeken. Kortom: een aflevering van PowerPraat om niet te missen!


  Vond je dit een leuke aflevering? Abonneer je dan en laat ook vooral een recensie achter! Volg PowerPraat op Instagram en stel een vraag via powerpraat@gmail.com.

  S1E9 - 44m - Apr 14, 2021
 • #8: Waarom trainen tijdens de lockdown zo moeilijk is

  Om sterker te worden, heb je discipline nodig. Toch? Maar hoe doe je dat als de gyms dicht zijn en je gymvrienden je niet kunnen aanmoedigen? Alwin en Mirte bespreken hoe gedisciplineerd zij zijn in de lockdown, waarom afvallen zo moeilijk is en of het NK doorgaat. Luister nu de nieuwe aflevering van PowerPraat!


  Vond je dit een leuke aflevering? Abonneer je dan en laat ook vooral een recensie achter! Volg PowerPraat op Instagram en stel vooral een vraag via powerpraat@gmail.com.

  S1E8 - 53m - Mar 31, 2021
 • #7: Onze powerliftidolen

  In deze aflevering van PowerPraat onthullen Alwin en Mirte hun idolen en wat een mini bratwurst daarmee te maken heeft. Ook blikken ze terug op op hun eerste max-sessie en beantwoorden ze spannende vragen van luisteraars.

  S1E7 - 48m - Mar 17, 2021
 • #6: Er is (geen) leven zonder krachtsport

  In de zesde aflevering van PowerPraat vragen Alwin en Mirte zich af of krachtsport voor hen een 'way of life' is en of gespierde mensen sexy zijn. Ook bespreken ze de voor- en nadelen van singlets.


  Volg PowerPraat op Instagram en stel vooral een vraag via powerpraat@gmail.com.

  S1E6 - 47m - Feb 28, 2021
 • #5: Is powerliften een mannensport?

  Kunnen vrouwen net zo goed powerliften als mannen? Wat hadden wij als beginnende lifters willen weten? En natuurlijk: wie wint onze veelbesproken prijsvraag? Je hoort het in alweer de vijfde aflevering van PowerPraat, de podcast over powerlifting, de zin van het leven en alles daartussenin!


  Heb jij een vraag voor hosts Alwin en Mirte? Mail dan naar powerpraat@gmail.com, volg ons op Instagram en laat vooral een recensie achter!

  S1E5 - 51m - Feb 15, 2021
 • #4: Is powerliften kapot?

  In deze aflevering van PowerPraat hebben we het over het veelbekritiseerde archen tijdens de bench en maken we powerliften aantrekkelijker voor toeschouwers. Ook gaan we in op het drama van de verloren gains tijdens de lockdown.


  Heb jij een vraag voor Alwin en Mirte? Mail dan naar powerpraat@gmail.com, volg ons op Instagram en laat vooral een recensie achter!

  46m - Jan 31, 2021
Audio Player Image
PowerPraat
Loading...