• 17. Identitet och stereotyper

  Hur formas våra värderingar och identitet? Och hur ser dagens stereotyper ut egentligen? Detta funderar Indár, Tella och vår nya medlem Anastasiya på i dagens avsnitt!


  Mer info om Vibe 2024: https://fsu.fi/vibe/ 


  Vibe Instagram: https://www.instagram.com/helsingfors_vibe/


  På Rätt Spåra Instagram: https://www.instagram.com/prs_podden/

  22m - Apr 17, 2024
 • 16. Skolstress

  Har det gått helt downhill eller är universum på vår sida? I det här avsnittet funderar Daniela, Ella och Ellen på skolstress och delar med sig av sina bästa tips för att hantera stress!


  Mer info om Vibe 2024: https://fsu.fi/vibe/ 


  Vibe Instagram: https://www.instagram.com/helsingfors_vibe/


  På Rätt Spåra Instagram: https://www.instagram.com/prs_podden/


  27m - Apr 12, 2024
 • 15. Catching up

  Länge sen sist! Hur går det? Daniela, Ella och Ellen är tillbaka i studion för att checka läget med varandra. Vem har fått byta dansstudio och vem har varit anställd på teater? Vem har börjat jobba på heltid? Gruppen blickar också framåt och har ett nytt projekt att berätta om. Vi söker just dig, så lyssna noga!


  Mer info om Vibe 2024: https://fsu.fi/vibe/ 

  Vibe Instagram: https://www.instagram.com/helsingfors_vibe/

  På Rätt Spåra Instagram: https://www.instagram.com/prs_podden/


  16m - Mar 28, 2024
 • 14. Glada Vappen!

  På med partyhattarna, i säsongens sista avsnitt står Valborg på agendan! Hur klassas Vappen i jämförelse med andra högtider och vad finns det för vappentraditioner som är specifika för Helsingfors? Ellen, Ella, Dani och Michelle utreder. Dessutom bjuder Ellen på en galen vappenhistoria från 2022.

  32m - Apr 30, 2023
 • 13. Nya Tadam!

  I detta avsnitt berättar Dani, Ellen och Michelle om Nya Tadam och produktionen Definiera Liv. Tips på hur man kommer med i nästa Tadamgrupp och inside information om vad som händer bakom kulisserna!

  25m - Apr 27, 2023
 • 12. Resande

  I detta avsnitt berättar Ellen och Daniela om sin resa till Paris. Vad borde man tänka på när man reser med vänner och vad är det bästa med att resa ensam?

  34m - Mar 22, 2023
 • 11. Jobb, jobb och ännu mera jobb

  Vad ska man göra om någon stjäl arbetsplatsens toapapper? Eller om man har jobbiga kunder? I det här avsnittet berättar Daniela och Ella om jobberfarenheter och vad det lönar sig att tänka på då man söker jobb.

  26m - Mar 13, 2023
 • 10. Vi löser era problem!

  Vad skall man göra när man har en otroligt omotiverande lärare? Eller med falska rykten? I det här avsnittet försöker Daniela, Ellen och Ella lösa några lyssnares problem!

  27m - Mar 3, 2023
 • 9. Abiliv och gymnasietid

  I det här avsnittet diskuterar Ellen och Daniela de positiva och de negativa med gymnasietiden. Var gamlas bättre än penkkis? Och var tvåan eller abiåret svårare? Att vara försenad är något både Daniela och Ellen är experter på och diskuterar konsekvenserna med för många förseningar i gymnasiet.

  22m - Feb 24, 2023
 • 8. Snökaos och framtidsdrömmar

  Dagens avsnitt inleds med hård kritik mot Helsingfors kollektivtrafik och fortsätter med  framtidsdrömmar och planer efter studenten. Psykologistudier, backpacking i Sydostasien eller leva solo med 52 nakenkatter - möjligheterna är många! I studion har vi Tella, Sofia och Indár!

  21m - Feb 1, 2023
 • 7. Fyrk-avsnittet!

  Oavsett hur mycket fyrk man har att röra sig med och huruvida det handlar om månadspengar hemifrån eller slantar som man har förtjänat via nåt sommarjobb, är pengar en stor del av vardagen. Är det pinsamt att prata om pengar, nånting som borde hållas privat? Eller borde man tvärtom prata mera öppet om sin privatekonomi? Det här diskuteras i dagens avsnitt med Tella, Ella och Daniela!

  20m - Jan 25, 2023
 • 6. Vegetariska biffar och ungersk metalcore

  Är glansdagarna för social media förbi? Veganmat - hiss eller diss? Är det true crime poddar eller balkan party som gäller att ha i lurarna om man vill filtrera bort ljudet från stadsvimlet Helsingfors? I veckans avsnitt ger Tella, Indár och Sofia sina synpunkter på olika samtida fenomen.

  21m - Jan 18, 2023
 • 5. Helsingfors viben!

  Om man är både närsynt och långsynt, är man då blind? Vad är Helsingfors viben? Det här avsnittet startar vid glasögon, tar en sväng via självkänsla och osäkerhet och landar i diskussioner om att flytta hemifrån. Colin, Daniela och Michelle är arkitekterna bakom denna bergochdalbana till diskussion.

  29m - Jan 11, 2023
 • 4. Nytt år, nya trender

  Mullets och bootcut jeans, gärna second hand är ”inne” just nu, men vad blir nästa stora trend? Eventuellt kommer vi att se genomskinliga kläder, mera kroppspositivism och chunky silversmycken. Dagens panel består av Daniela, Ellen, Sofia och Ella. Gruppen levererar sina hot takes om vad som är på kommande inom trender och mode!

  30m - Jan 4, 2023
 • 3. Jag är finlandssvensk - Gotta accept it!

  Hur bra klarar man sig enbart på svenska i vår huvudstad? Visst kan man säga vad som helst på svenska i spårvagnen, ingen förstår ju vad man säger, eller?! Tella, Michelle, Indár och Ellen diskuterar språkfrågor och finlandssvenskhet.

  24m - Dec 28, 2022
 • 2. CHRISTMAS SPECIAL

  Julen har kommit till stan! Laga julmaten, fälla granen, städa och pynta stugan. Harry Potter-maratons, homofobiska släktingar och andra jultraditioner. Ändhållplatsen för detta avsnitt är julen! Mögelost med pepparkakor, yay or nay? Ella, Daniela och Ellen svarar. I detta julspecial avslöjas också världens godaste julefterrätt. Häng med!

  26m - Dec 21, 2022
 • 1. Jorma Uotinen på Tölö torg

  Colin är en tvättäkta Tölöbo med samma innergård som hans morfar en gång hade. Daniela drömmer om att flytta till Rödbergen och Sofia dras till de gamla husen i Sörnäs. I det här avsnittet pratas det stadsdelar. Var ser man ofta kändisar och vilka stadsdelar lönar det sig att undvika under nattens mörka timmar? Välkommen med På Rätt Spåra!

  21m - Dec 14, 2022
 • Trailer - På Rätt Spåra

  Illaluktande puligubbar. Spårvagnshistorier och ASMR. Vi tar an dom stora frågorna! Det här är introduceringen för det nyaste inom poddsfären! I Poddserien På Rätt Spåra pratar vi - ett gäng Helsingforsbor i gymnasieåldern, högt och lågt om allt som är viktigt för oss, häng med!

  6m - Dec 9, 2022
Audio Player Image
På Rätt Spåra
Loading...