SHOW / EPISODE

Ljubezen obudi srce in žalostna pot v neznano postane veselo vračanje domov.

Season 1 | Episode 151
8m | Apr 13, 2024

Tretja velikonočna nedelja -  Duhovnik Simon Potnik, 14. 4. 2024

Mir vam bodi. Tedaj jim je odprl um, da so doumeli pisma. Vsak od nas si želi, da bi veliki dogodek pri katerem sodelujemo, videlo čimveč ljudi. Mediji radi spremljajo dogodke okrog katerih nastaja veliko pompa. Vstajenje pa se zgodi zelo diskretno in spoštljivo do človeka. Zgodi se takrat, ko spijo vse priče.

Jezusovo vstajenje potrebuje vero. Velikokrat smo v coni, ko ne razumemo, kot prva cerkev, ki je še prestrašena in brez vere vstalega Jezusa. A na poti v Emavs se vse spremeni, ko se pridruži Gospod sam. Ljubezen obudi srce in žalostna pot v neznano postane veselo vračanje domov. Vstali utrjuje vero učencev, da so njegove priče. Jezus se ne ukvarja z bliščem slave, niti z bodicami maščevanja. Jezus pride pri zaprtih vratih, pa vendar ga lahko tipajo. Učence pripravlja na to, da osvojijo svet.

Danes smo mogočna religija, ki ima nešteto cerkva, hkrati pa nihamo med strahom in navdušenjem ter med dvomom in ljubeznijo. Bodimo pogumni kristjani, ki smo srečali Vstalega, ki je prinesel mir. Svet pa naj se kar boji evangelija ljubezni.

Audio Player Image
pastir.si
Loading...