• Sportol a sportpszichológus?

  Ebben a személyesebb hangvételű epizódban sportpszichológusként a saját sportéletünkhöz és szakmánkhoz való kapcsolódásunkról beszélgettünk.

  48m - Oct 20, 2022
 • Küzdősport a fejlődésünk szolgálatában

  Miért kezd el valaki küzdősportolni? Hogyan segíthet a küzdősport pszichológiai szempontból? Milyen eszközöket adhat a kezünkbe? Hogyan hozható kapcsolatba a küzdősport saját sémáink felismerésével? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk Karacs Attilával TEK kiképzővel.


  55m - Jul 27, 2022
 • Megvalósuló értékek a sportban

  Dr. Smohai Mátéval sportpszichológussal, kutatóval, oktatóval beszélgettünk az egzisztenciális pszichológia és sportpszichológia kapcsolatáról és a sportban megvalósuló értékekről, élményekről.

  30m - Jun 30, 2022
 • Tudatosságra fel - Mi teszi profivá az élsportolót

  Fülöp Ákos sportpszichológussal beszélgettünk arról, mi különíti el hozzáállásban, mentális felkészültségben a jó és a profi sportolókat.

  47m - Jun 16, 2022
 • Mentális lépéselőny - a sakk pszichológiája

  Horváth József nemzetközi nagymesterrel, sakkolimpikonnal, mesteredzővel beszélgettünk a sakk mentális oldaláról, felkészülésről, sakkozó személyiségről, döntéshozatalról, mentális hadviselésről és sok másról.

  Tartsatok velünk!


  58m - May 26, 2022
 • Orosz-ukrán háború hatása a sportvilágra - Sportpszichológia műhely podcast

  Ebben a részben a háború sportvilágra gyakorolt hatásairól beszélgettünk pszichológus szemmel.

  30m - Apr 24, 2022
 • A dietetika pszichológiája - Sportpszichológia műhely podcast Asiama Evelyn dietetikussal

  Ebben a részben a dietetikához kapcsolódó mítoszokat jártunk körül pszichológiai szempontból Asiama Evelyn dietetikussal.

  58m - Apr 23, 2022
 • A crossfit pszichológiája - Sportpszichológia műhely podcast

  A crossfit sport és neuropszichológiai vonatkozásairól beszélgettünk Kónya Ilonával és Simon Rékával.

  53m - Mar 31, 2022
 • Mindset sportpszichológia műhely bemutatkozó

  Bemutatkozik a Mindset sportpszichológia műhely csapata...Kovács Kristóf, Menczel Zsuzsanna, Sárkány Dominik ésTepliczky Csilla.

  5m - Mar 10, 2022
 • Sportpszichológia műhely podcast - Beszélgetés Gyarmati Pankával snowboard világbajnokkal

  Ebben az adásban a 2022-es téli olimpia témáját jártuk körül.

  51m - Mar 10, 2022
 • Mindcast 006 - Hogyan őrizzük meg párkapcsolatunkat - a krízisek idején is?

  Ahogy már tőlünk megszokhattátok, minél többféle platformon próbálunk titeket elérni és megszólítani olyan tartalmakkal, amelyek sokatok számára hasznosak és érdekesek lehetnek. A Mindset közössége a kezdetektől fogva a pszichológiai témákkal kapcsolatban egy tudományos nézetet képvisel. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük ezt a szemléletmódot és világossá váljanak olyan összefüggések, tények, amelyek ledönthetik tévhiteinket, szélesítik látókörünket és segítenek minket abban, hogy mindennapjainkban jobban megértsük magunkat és azt, ami velünk történik.

  Ugyanilyen céllal indítjuk most útjára podcast sorozatunkat. Mai podcastünk a párkapcsolati szakaszokról, krízisekről és ezek megoldásáról szól. Miért van az, hogy bizonyos párok csak közel kerülnek egymáshoz egy nehézség esetén, míg mások szétmennek? Melyik párkapcsolati szakaszban mire figyeljünk egymással és magunkkal kapcsolatban? Hogyan őrizzük meg minél tovább egészséges kapcsolatunkat? Ilyen kérdésekről beszélgettünk Kacsur Adrienn pszichológussal.

  33m - Jun 16, 2021
 • Mindcast 005 - Gondolatok a poszt-COVID-19 szindrómáról

  Kedves Hallgatóink, Olvasóink!

  Ahogy már tőlünk megszokhattátok, minél többféle platformon próbálunk titeket elérni és megszólítani olyan tartalmakkal, amelyek sokatok számára hasznosak és érdekesek lehetnek. A Mindset közössége a kezdetektől fogva a pszichológiai témákkal kapcsolatban egy tudományos nézetet képvisel. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük ezt a szemléletmódot és világossá váljanak olyan összefüggések, tények, amelyek ledönthetik tévhiteinket, szélesítik látókörünket és segítenek minket abban, hogy mindennapjainkban jobban megértsük magunkat és azt, ami velünk történik.

  Ugyanilyen céllal indítjuk most útjára podcast sorozatunkat. A mai MindCast témája a poszt-COVID-szindróma, valamint annak tünetei. Célunk elsősorban az, hogy bemutassuk a jelenséget a legújabb kutatási eredmények függvényében, az érintetteket pedig tájékoztassuk különböző lehetőségeikről. Milyen tünetei vannak a poszt-COVID-szindrómában szenvedőknek? Vajon a vírus megszűnését követően tényleg megszaporodnak a mentális betegségek? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk a koronavírus-járvány különböző időszakait érintve. 

  22m - May 31, 2021
 • Mindcast 004 - Interjú Szűcs Antal Mórral a dadogásról

  Szűcs Antal Mór logopédus, zeneterapeuta, az ELTE oktatója beszél a dadogásról szülőknek, szakembereknek egyaránt.

  21m - Mar 2, 2021
 • MindCast 003 - A kisállattartás és az állataszisztált terápia
  Kedves Hallgatóink, Olvasóink! Ahogy már tőlünk megszokhattátok, minél többféle platformon próbálunk titeket elérni és megszólítani olyan tartalmakkal, amelyek sokatok számára hasznosak és érdekesek lehetnek. A Mindset közössége a kezdetektől fogva a pszichológiai témákkal kapcsolatban egy tudományos nézetet képvisel. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük ezt a szemléletmódot és világossá váljanak olyan összefüggések, tények, amelyek ledönthetik tévhiteinket, szélesítik látókörünket és segítenek minket abban, hogy mindennapjainkban jobban megértsük magunkat és azt, ami velünk történik. Ugyanilyen céllal indítjuk most útjára podcast sorozatunkat. A mai MindCast témája a kisállattartás, valamint az állatasszisztált terápia. Célunk elsősorban az, hogy bemutassuk a kisállattartás pozitív hatásait, bevezessük az érdeklődőket az állatasszisztált foglalkozások különböző típusaiba, megismertessük fajtáit. Milyen hatással vannak az állatok a különböző generációkra? Milyen érdekességeket tudunk az állatokról? Mi az állatasszisztált terápia célja, kik vehetnek részt benne? Gyermekeinket engedhetjük-e ilyen foglalkozásokra, van-e ennek jövője Magyarországon? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk a koronavírus-járvány időszakát is érintve.
  29m - Jan 31, 2021
 • MindCast 002 - Újévi fogadalmak és azok betartása
  Kedves Hallgatóink, Olvasóink! Ahogy már tőlünk megszokhattátok, minél többféle platformon próbálunk titeket elérni és megszólítani olyan tartalmakkal, amelyek sokatok számára hasznosak és érdekesek lehetnek. A Mindset közössége a kezdetektől fogva a pszichológiai témákkal kapcsolatban egy tudományos nézetet képvisel. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük ezt a szemléletmódot és világossá váljanak olyan összefüggések, tények, amelyek ledönthetik tévhiteinket, szélesítik látókörünket és segítenek minket ahhoz, hogy mindennapjainkban jobban megértsük magunkat és ami velünk történik. Ugyanilyen céllal indítottuk útjára podcast sorozatunkat, amelynek második témája az újévi fogadalmak és azok betartása. Bemutatunk néhány érdekességet az újévi fogadalmak kapcsán, megnézzük, hogy mitől nem működnek és mik azok a praktikák, amelyekre ha figyelünk, akkor akár szokássá is alakulhatnak a kitűzött dolgok.
  27m - Jan 18, 2021
 • Evészavarról és élsportról Szilágyi Liliánával
  Ez a felvétel a 2020. november 13-án készült Facebook Live videó hanganyagát tartalmazza. Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó. Hangzatos vagy épp kifejezetten nyílt nyilatkozatai közül biztos mindnyájan fel tudunk idézni egyet-egyet. Ezekkel kapcsolatban sokszor úgy éreztük, hogy nincsenek igazán mélyen kibontva, szerettük volna jobban megismerni, megérteni őt. Ezért felkértük Liliánát, hogy beszélgessünk élményeiről, amelyek meghatározzák életét. Teret kap az élsport pszichológiája: szorongás, táplálkozási nehézségek, saját élmények. A sportoló beszélgetőpartnere: Kovács Kristóf pszichológus, a Mindset Sportpszichológia rovat vezetője.
  37m - Nov 24, 2020
 • MindCast 001 - Változás
  Kedves Hallgatóink, Olvasóink! Ahogy már tőlünk megszokhattátok, minél többféle platformon próbálunk titeket elérni és megszólítani olyan tartalmakkal, amelyek sokatok számára hasznosak és érdekesek lehetnek. A Mindset közössége a kezdetektől fogva a pszichológiai témákkal kapcsolatban egy tudományos nézetet képvisel. Nem titkolt célunk ezzel az, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük ezt a szemléletmódot és világossá váljanak olyan összefüggések, tények, amelyek ledönthetik tévhiteinket, szélesítik látókörünket és segítenek minket ahhoz, hogy mindennapjainkban jobban megértsük magunkat és ami velünk történik. Ugyanilyen céllal indítjuk most útjára podcast sorozatunkat, amely első témája a változások, krízisek kezelése. Mit tegyünk, ha úgy érezzük, kontrollálhatatlan, ami velünk történik? Mire van szükségünk ahhoz, hogy a bizonytalanságot lehetőségként tudjuk értelmezni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk a koronavírus-járvány apropóján.
  22m - Nov 19, 2020
Audio Player Image
MindCast
Loading...