• BridgeFund - Chris Onsman

  Chris Onsman begon zijn carrière als creatieve copywriter bij een reclamebureau. Maar tot zijn teleurstelling werden daar veel goeie ideeën afgeschoten door de klanten. Daarom maakte hij een switch. Bij fin tech startup BridgeFund – waar hij werknemer no. 9 werd - begon hij als growth hacker. BridgeFund brengt de MKB-vraag naar kapitaal en het aanbod ervan bij elkaar. Het bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid. Onder andere doordat er veel geld wordt geïnvesteerd in reclame. En aangezien Chris tegenwoordig brand manager is, is het zijn taak om de goeie reclame-ideeën wél te laten slagen. Zoals de recente campagne ‘Daar zit je dan. Met je ton op de bank.’

  40m - May 16, 2024
 • Stoov - Teun van Leijsen

  Teun van Leijsen begon zijn carrière bij ABN AMRO. Werkte daar 9 jaar en maakte gestaag carrière. Tóch richtte hij in 2014 Stoov op, producent van draadloze warmtekussens en -dekens. In eerste instantie pitchte hij zijn kussens in de horeca, waar met terraswarmers op nogal inefficiënte wijze consumenten worden verwarmd. Maar het sloeg niet echt aan, de kussens waren gedoe, energie nog te goedkoop én duurzaamheid nog niet zo’n hot topic. Gelukkig begonnen consumenten hem te bellen voor de kussens, dus besloot hij in 2017 zich volledig op de B2C-markt te richten. Sinds 2019 is Stoov zowel nationaal als internationaal hard gegroeid.

  38m - Apr 12, 2024
 • The Social Pact - Max Walraven

  Max Walraven is co-founder van uitzendbureau The Social Pact. In 2018 richtte hij het op – samen met Tobias Oele – simpelweg omdat hij na zijn studie commerciële economie in Rotterdam geen geschikte baan kon vinden. The kernbelofte van The Social Pact is dat het bemiddelt in werk dat iets bijdraagt aan de wereld. Tijdens corona kwam de toegevoegde waarde van dit uitzendbureau duidelijk naar voren, omdat er opeens zoveel handjes nodig waren in de zorg. Nu, met een nieuwe gloednieuwe huisstijl, die misschien gevoelsmatig wat contrasteert met de zachte merkbelofte, is The Social Pact klaar voor een toekomst waarin maatschappelijke thema’s een steeds grotere rol gaan spelen.

  37m - Feb 7, 2024
 • Tiny Library - Julie Munneke-Tromp

  Julie Munneke-Tromp richtte in 2019 Tiny Library op, een verhuurplatform voor baby- en kinderproducten. Waarbij je moet denken aan kinderwagens en co-sleepers, maar ook aan kolfsets en kinderspeelgoed. Julie studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en begon haar carrière bij Ahold als business controller. Daar leerde Julie onder andere hoe een sluitende business case eruitziet. En met 3 kinderen – en een vierde op komst – is ze ook uitgebreid ervaringsdeskundig in het aanschaffen van babyproducten. Tenslotte is ze zich zeer bewust van het feit dat je de planeet netjes achter moet laten voor het nageslacht.

  39m - Dec 14, 2023
 • De Koffiejongens - Walter Morriën

  Walter Morriën studeerde Bedrijfskunde en Strategie in Rotterdam en ontmoette daar zijn businesspartner Corné van Drogenbroek. Walter wist al vroeg dat hij voor zichzelf wilde beginnen, maar werkte vóór De Koffiejongens onder andere bij ING en Ziggo als product manager. Het idee voor De Koffiejongens ontstond in 2016, toen hij samen met Corné aan het brainstormen was om samen een bedrijf te starten. Toevallig waren op dat moment de koffiecups voor het Nespresso-apparaat op. Waarom eigenlijk niet in abonnementsvorm, vroegen ze zich af. En de rest is geschiedenis. Inmiddels is niet alleen de abonnementsvorm vernieuwend; de cups zijn composteerbaar. En natuurlijk is de koffie gecertificeerd, zodat hij bijdraagt aan de leefomstandigheden van de lokale koffieboeren.

  35m - Nov 9, 2023
 • Dopper - Merijn Everaarts

  Merijn Everaarts begon ooit in de horeca. Werkte in een vijfsterrenhotel in Zürich, was even wijnimporteur in Finland, runde een cateringbedrijf in Overveen en organiseerde als projectmanager horeca-events. Zoals een echte ondernemer betaamt, lukte niet alles wat Merijn initieerde. En het duurde even voordat hij min of meer per ongeluk tegen het zaadje aanliep waar zijn bedrijf Dopper uitgroeide; een documentaire over de plastic soep. Dopper is opgericht in 2009, heeft meer dan 10 miljoen herbruikbare flessen verkocht en vestigt voortdurend de aandacht op de nadelen van wegwerpplastic. Het hoofdkantoor van Dopper zit in Haarlem en is gevestigd in flexwerkhub Oceans, waar ook vegan restaurant Mama Gaia zit - zowel de hub als het restaurant zijn óók van Merijn.

  36m - Sep 7, 2023
 • Crisp - Rózsa Groothoff

  Rozsa Groothoff is creative director bij online supermarkt Crisp. Ze studeerde Concept & Design aan Academie Artemis en voorafgaand aan haar huidige rol was ze Head of Design bij Bloomon, een bezorgservice voor bloemen. Sinds de oprichting van Crisp in 2018 is ze bij dit snelgroeiende merk betrokken. Een merk dat twee food trends prachtig combineert; lokaal en vers enerzijds en delivery anderzijds. Als creatief opperhoofd was Rozsa betrokken bij en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de huisstijl, de handige app en alle vormen van creatieve communicatie.

  42m - Jun 8, 2023
 • Naïf - Jochem Hes

  Jochem Hes is co-founder (samen met Sjoerd Trompetter) van Naïf, een babyverzorgingsmerk. Ze maken producten die niet alleen goed zijn voor de huid, maar ook voor de natuur. Niet zo’n gek idee als je je realiseert hoeveel rommel er wordt gemaakt door de personal care markt. Jochem studeerde Bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière bij Unilever. Daarna werkte hij een tijdje bij Google om digitale tools te verkopen aan FMCG-merken. Maar hij miste het fysieke product - dat je bijvoorbeeld onder je oksels kunt spuiten of op je brood kunt smeren. En hij had altijd al de droom om zelf iets te beginnen. Tien jaar geleden, toen hij kinderen kreeg, kwam alles samen, want waarom waren er geen goede baby-producten, vroeg hij zich af?

  35m - May 11, 2023
 • Holie - Valentijn van Santvoort

  Valentijn van Santvoort is co-founder en ‘chief brand’ van Holie, een onbijtgranen-merk dat krokante muesli en granola op de markt brengt en zichzelf aanprijst als ‘The world’s most healthy breakfast’. Dat betekent zoveel als dat er geen suiker wordt toegevoegd aan het product. Valentijn begon zijn carrière als strateeg in de reclame. Hij leerde het vak bij Lemz, een bureau dat al vroeg bezig was met 'purpose-driven marketing'. Vandaar dat hij op een gegeven moment, bij andere bureaus, een beetje cynisch werd van het vak. Hij stapte eruit en richtte in 2015 de startup Wanderbrief op, een platform voor digital nomads. In 2019 sloot hij zich aan bij de andere founder van Holie, Merick Schoute.

  36m - Apr 12, 2023
 • MerkPioniers trailer

  MerkPioniers is een podcast waarin merkstrateeg Wouter Boon founders, ondernemers en managers interviewt die met hun merken de markten van morgen aan het veroveren zijn. De podcast gaat over het positioneren van merken, het creëren van merkidentiteiten en alle uitdagingen waar merkpioniers tegenaan lopen. Te beluisteren op jouw favoriete podcastplatform. Meer informatie op merkpioniers.nl.

  0m - Mar 8, 2023
Audio Player Image
MerkPioniers
Loading...