• Nuorisotyö lähetystyössä

  Tämän podcastin jakso pureutuu lähetystyön ja nuorisotyön maailmaan syvällisesti ja käytännönläheisesti. Mika Järvisen vieraana ovat SLE:n Viron lähetystyöntekijä Olli Olenius, usealla kentällä työskennyllut Antti Saarenketo sekä Kansanlähetyksestä Jouni. He jakavat kokemuksiaan ja kohtaamisiaan, tarjoten kuuntelijoille ainutlaatuisen näkökulman näiden kahden tärkeän työnalan merkitykseen ja vaikutukseen. Liity mukaan keskusteluun, joka avaa uusia näkökulmia ja antaa lisää ajateltavaa.

  Ohjelma äänitetty keväällä 2024.

  S4E7 - 59m - Jul 1, 2024
 • Mitä lähetystyö on?

  Markus Alajoen ja Timo Elon kanssa pureudutaan aina ajankohtaiseen ja kristityn kannalta tärkeään teemaan. MItä ajatuksia tämä sinussa herättää?

  www.kansanlahetys.fi

  S4E6 - 1h 3m - Jun 1, 2024
 • Mitä seurakunnan luottamushenkilöiden pitäisi tietää lähetystyöstä?

  Jakson toteuttajina toimivat Diakonia ammattikorkekoulun opiskelijat Erika, Maarit ja Outi.

  Jakso äänitetty vuoden 2023 marraskuussa.

  S4E5 - 46m - May 1, 2024
 • Miten uudistaa työtä?

  Millaisia haasteita kohtaamme työn uudistamisessa? Mitä apuvälineitä voimme käyttää uudistamisen työkalupakista? Miten perinteet kulkevat matkassa? Astu mukaan matkalle kohti uudistumista ja inspiroidu kuuntelemalla uusin Lähetystyön takahuone -jakso. Mikä olisi sinun lisäyksesi uudistamisen työkalulaatikkoon?

  Keskustelemassa Kylväjän diasporatyötä tekevä Liisa Puhalainen sekä Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Sakari Heinonen (SAT-7) ja Lauri Palmu (Japani).

  S4E4 - 56m - Apr 1, 2024
 • Oppiminen ja kouluttautuminen

  Aiheesta keskustelemassa Mika Järvisen johdolla ulkomaantyössä oleva Anu, Kylväjän lähettikuraattori Raija Hämynen sekä Kansanlähetyksen aluekoordinaattori Mikko Tiira.

  Vielä äänittäessä Mikolla eri työnkuva. Hänen uutiskirjeensä voit tilata täältä: https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/tiira-mikko-aluekoordinaattori/

  Anun kirjeen voit tilata täältä: https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/anu-ita-euroopassa/

  Kylväjän toiminnasta löydät lisää täältä:

  https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/anu-ita-euroopassa/

  S4E3 - 1h 2m - Mar 1, 2024
 • Lähetystyöntekijän tukeminen / Turvallinen lähettäminen

  Minkälaista tukea lähetystyöntekijä saa lähettävältä järjestöltä? Entä millaisia yllättäviin juttuihin lähetystyöntekijät kaipaavat apua?

  Jakson nimi oli alunpaerin "Lähetystyöntekijän tukeminen", mutta koska keskustelussa tuli niin hyvä nimi ehdotus joka myös kuvaa jaksoa hyvin, niin rinnalle nousi myös "Turvallinen lähettäminen".

  Keskustelemassa Kansanlähetyksen aluekoordinaattori, Sleyn Afrikan työn koordinaattori Ari Lukkarinen sekä FIDA:n Euroopan aluejohtaja Riku Turunen.

  S4E2 - 57m - Feb 1, 2024
 • Rohkaisua Raamatusta heikkoihin hetkiin

  Teemasta keskustelemassa Kansanlähetyksen Japanin lähetystyöntekijä Markus Syrjätie, Sley:n Viron lähetystyöntekijä Olli Oleniuse sekä Kansnalähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen.

  Muista käydä kurkkaamassa ohjelmassa mainittuja videoita joita Syrjätiet tekevät. Videot löytyy www.klmedia.fi -osoitteesta.

  S4E1 - 53m - Jan 1, 2024
 • Lähetystyöhön siunaaminen

  Mikä merkitys on lähettien siunaamisella lähetystyöhön? Tästä aiheesta keskustelemassa tuoreessa ''Lähetystyön takahuone'' -podcast jaksossa Mika Järvisen kanssa piispa Matti Repo, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela ja SLEY:n toiminnanjohtaja Tom Säilä.

  S3E12 - 1h 4m - Dec 1, 2023
 • Kotimaanjaksolla

  Kansanlähetyspäivillä 2023 yleisön edessä äänitetty jakso. Vieraana lähetystyöntekijä Lauri Palmu, lähettikuraattori Katriina Sipari sekä lähettilapsi Emma Nummela.

  Kun lähetystyöntekijä on kentältä Suomessa sanotaan tiettyä ajanjaksoa kotimaanjaksoa. Kuinka täynnä kalenteri tuolloin on? Entä millaista se oli lapsen näkökulmasta? Näitä ja muita asioita pohditaan tässä jaksossa.

  Olitko paikalla? Kuuletko yleisöstä oman äänesi. Jaksossa selviää myös mitä suomalaista herkkua ulkomaan vieras pääsee maistaa. Entä maistaako hän sitä.


  Kerro meille www.klmedia.fi -sivun palautelomakkella millaisista teemoista haluaisit kuulla Lähetystyön tahuoneessa.

  S3E11 - 33m - Nov 15, 2023
 • Sukupolvien ketju lähetystyössä

  Missioforum -tapahtumassa Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 2.9.2023 yleisön edessä äänitetty jakso.

  Mukana keskustelemassa Arto ja Arni Hukari; Johanna ja Shuhei Yamaguchi; Kirsi Tiira sekä Jorma Pihkala.

  Pahoittelut hetkellisestä heikosta äänenlaadusta.

  Kiinnostaisiko sinua lähetystyöhön lähtö? Olisiko Kansanvälisyyslinja hyvä paikka sinulle kokeilla?

  www.kansanlahetysopisto.fi/opiskelu/opintolinjat/pitkat-opintolinjat/kansainvalisyyslinja/

  S3E11 - 49m - Nov 1, 2023
 • Lähetystyössä teltantekijänä

  Mitä se tarkoittaa jos olet teltantekijänä lähetystyössä? Mitä mahdollisuuksia tulevaisuudessa on teltantekijöillä lähetyskentällä? Mukana FIDA:n globaalien ammatilaisten päällikkö Henry Mononen.

  S3E10 - 1h 2m - Sep 30, 2023
 • Uuden lähetystyöntekijän harhaluulot

  Tässä Lähetystyöntakahuone -podcastin jaksossa keskustellaan erilaisista harhaluuloista joita uusilla läheteillä saattaa olla liittyen lähetystyöhön.

  S3E9 - 1h 7m - Aug 31, 2023
 • Naimisissa eri kulttuurista tulevan kanssa

  Miltä näyttää avioliitto jossa kumpikin osapuoli tulee eri kulttuurista. Miten lähetystyö onnistuu vieraalla maalla tämänkaltaisissa avioliitoissa? Tästä aiheesta keskustelua syvemmin tässä Lähetystyön takahuone -podcastin jaksossa.

  S3E9 - 53m - Aug 23, 2023
 • Naimisissa eri kulttuurista tulevan kanssa -bonus

  Minkälaista on olla naimisissa eri kulttuurista tulevan puolison kanssa? Mitä hyötyjä ja haasteita siitä on? Tästä aiheesta keskustelua tässä Lähetystyön takahuone -podcastin jaksossa.

  S3E8 - 43m - Jul 31, 2023
 • Lähetystyön tuki seuraukunnasta

  Tässä Lähetystyön takahuone -podcastin jaksossa keskustelua siitä minkälaisin eri tavoin seurakunta voi tukea lähetystyötä omalla tavallaan.

  S3E7 - 1h 1m - Jun 30, 2023
 • Entä kun seurakunta tai työ ei kasva

  Mitä tehdään sitten kun lähetystyössä seurakuntatyö ei kasva enään? Miten menetellään silloin, kun kasvua ei ole tapahtunut joko pitkään aikaan tai ollenkaan? Tästä aiheesta keskustelua Lähetystyöntakahuone -podcastin 3 kauden 6 jaksossa.

  S3E6 - 59m - May 31, 2023
 • Lähetystyön huoltovarmuus

  Tässä jaksossa keskustelua lähetystyön huoltovarmuudesta. Jakso liittyy tapahtumaan nimeltä ''Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetysforum'', missä on teemana ''Lähetystyön huoltovarmuus''. Keskustelijoina mukana Teijo Peltola, Taneli Skyttä ja Miika Auvinen.

  S3E5 - 1h 6m - Apr 30, 2023
 • Paluu lähetystyöstä

  Jatketaan hieman 1.4. ilmestyneen jakson teemasta Kaisa Sadeharjun kanssa. Mitä kaikkea käytännön asioita paluuseen lähetystyöstä kuuluukaan?

  S3E4 - 24m - Apr 16, 2023
 • Kotiin paluu

  Minkälaisia asioita on hyvä ottaa huomioon, kun lähetti palaa kotiin? Miten lähetysjärjestön pitäisi varautua, kun lähetit palaavat takaisin kotimaahan?

  S3E4 - 1h 2m - Mar 31, 2023
 • Ilo irti lähetystyössä

  Minkälaisilla tavoilla voi ottaa ilon irti lähetystyössä ja mitkä asiat tuovat iloa lähetyskentällä? Aiheesta keskustelemassa Mika Järvisen kanssa Joanna Rantamäki, Isto Pihkala ja Anna-Liisa Liljefors.

  S3E3 - 1h 1m - Mar 1, 2023
Audio Player Image
Lähetystyön takahuone
Loading...