• 7. “Jobbcoachen”

  I dagens Jobbsnack lyfter vi fram lite exempel på verktyg för er som är påväg in i arbetslivet. Mia Dietrich-Isomaa jobbar som sakkunnig i ekonomi och ungdomsfrågor vid organisationen TAT och i avsnittet berättar Mia bland annat om den nya appen ”Jobbcoachen” som skall hjälpa unga arbetssökande att hitta rätt jobb. Tune in!

  16m - May 18, 2022
 • 6. Dags att söka sommarjobb!

  Kanske det vanligaste sättet att få in foten på arbetsmarknaden är via sommarjobb. Martina Gardberg som är verksamhetsledare vid Esbobygdens ungdomsförbund har längs med åren anställt massor av sommarjobbare för olika sommarläger, -klubbar och -teatrar. Martina levererar tips och trix för dig som söker, kanske ditt första sommarjobb.

  19m - May 11, 2022
 • 5. Var finns jobben?!

  Studierna kanske är avklarade, det är dags att komma ut i arbetslivet. Hur får man jobb? Var hittar man jobben, eller är tanken att jobbet skall hitta dig? I studion har vi med oss Tarre Ahlfors från Sveps Ungdomsverkstad.

  23m - Apr 6, 2022
 • 4. Studieinriktning + yrkesval = ångest!

  I tankesmedjan Magmas ungdomsbarometer framkommer att det finns en ökande oro bland unga över att göra fel yrkesval. Vad beror det på? Dagens utbildningssystem är ju väldigt förlåtande när det kommer till att ”sadla om” och byta studieinriktning eller bransch. Man borde väl logiskt sett kunna göra besluten mera lättvindigt nu då det går att byta riktning senare ifall man ändrar sig? Vi pratar med Pia Öhman som är socialhandledare vid Yrkesinstitutet Prakticum.

  33m - Mar 30, 2022
 • 3. Att stampa på ställe - hur kommer man vidare?

  Efter många års studerande kanske man behöver en andningspaus innan man slänger sig ut i ”vuxenlivet”, med allt vad det innebär. Visst är det ju bra att stanna upp och tänka till, men att under längre tider sitta hemma och spotta i taket kan leda till att man blir passiv, cynisk och pessimistisk. Tarre Ahlfors från Sveps Ungdomsverkstad kommer med goda råd för den som har fastnat framför Netflix.

  27m - Mar 23, 2022
 • 2. Välj studieinriktning – gör vad du känner för, världen är ditt ostron!

  Hela livet verkar stå på spel när det är dags att välja studieinriktning. Mitt I allt står man där vid något slags vägskäl och borde veta vad man skall göra RESTEN AV LIVET?! Men är det faktiskt så avgörande som man i stundens hetta tror? Vi snackar jobb med gymnasierektorn Misha Eriksson.

  51m - Mar 12, 2022
 • 1. Vad vill du bli när du blir stor?

  Du kanske precis har avslutat dina studier och funderar på nästa drag. Borde du fortsätta studera, börja jobba, backpacka i Asien, skriva en bok eller bara pusta ut? Vi tar reda på hur Elvira Illman resonerar. Hon är 18 år gammal och blivande student från Borgå Gymnasium.

  23m - Mar 12, 2022
Audio Player Image
JOBBSNACK
Loading...