• 11. Mera pengar av banken - Lån till bostad

  Att köpa en egen bostad är ett stort beslut och sällan något man kan göra utan ekonomisk hjälp av banken. Vem kan få ett bolån och vad skall man ta i beaktande före man ansöker om ett bostadslån? Björn Broman från Aktia Bank är tillbaka i studion och svarar på Ida och Ronjas frågor gällande bostadslån och att bostadsspara.

  S1 - 30m - Mar 9, 2021
 • 10. Hjälp på vägen - Bostadsbidrag och andra stödformer

  Hur bra man än är på att hantera sin privatekonomi så behöver ändå många av oss lite hjälp på vägen. Bostadsbidrag är något som är aktuellt för många studerande, men det finns också en hel del andra stödformer som kan bli aktuella i något skede av livet. Hur fungerar dessa stödformer och vem är berättigad till vad? Ronja och Ida går tillsammans med Micaela från FPA igenom de vanligaste stödformerna utöver studiestöd.

  S1 - 14m - Mar 2, 2021
 • 9. Pengar av banken

  Vad är ett studielån och vad krävs för att kunna ansöka om ett studielån? Björn Broman från Aktia Bank är tillbaka i studion och svarar på Ida och Ronjas frågor om studielån och hur det i praktiken fungerar.

  S1 - 15m - Feb 22, 2021
 • 8. Hjälp på vägen - Studiestöd och studielån

  Studiestöd och studielån är aktuellt för många av oss i något skede av livet. Vad är skillnaden mellan studiestöd och studielån och hur fungerar dessa stödformer? Ida och Ronja får i studion besök av Micaela från FPA och tillsammans går de igenom de vanligaste frågorna gällande förmåner för studerande. 

  S1 - 13m - Feb 16, 2021
 • 7. Banken och dess roll

  Banken erbjuder mycket annat också än konton och olika betalkort. Men vad är bankens roll idag egentligen? Ida och Ronja får besök av Björn Broman från Aktia Bank och går igenom vad allting en bank har att erbjuda.

  S1 - 23m - Feb 9, 2021
 • 6. Fonder vs. Aktier

  Både aktier och fonder är två sparformer som har visat sig ge bra avkastning över en lång tid, men vad är egentligen skillnaden? Ida och Ronja går tillsammans med Martin Paasi igenom vad en aktie och en fond är och hur de fungerar.

  S1 - 42m - Feb 1, 2021
 • 5. Spendera rätt

  Vi människor tycker om att unna oss prylar när vi har möjlighet, men nyckeln till en hållbar privatekonomi är just att tänka efter vid varje köpbeslut. När det handlar om pengar är det relevant att reflektera över vilken påverkan vårt spenderande har. Både för oss själva, för andra människor och för miljön. Man brukar tala om hållbar konsumtion. Att spendera sina pengar på ett vettigt sätt är inte alltid lätt, det finns knappast nån som lyckas använda varje införtjänad euro på vettiga saker. 

  S1 - 17m - Jan 25, 2021
 • 4. Ränta på ränta på ränta...

  Långsiktigt sparande grundar sig i att du maximerar nyttan av ränta på ränta. Ju tidigare du börjar desto snabbare kommer ränta på ränta -effekten att ta fart. Men vad är det egentligen fråga om? Lyssna på Martins exempel på hur ränta på ränta - effekten fungerar.

  S1 - 30m - Jan 18, 2021
 • 3. Spara kort- och långsiktigt

  Sedan barnsben har vi fått höra hur otroligt viktigt det är att spara pengar. Spara pengar för körkortet! Bostadsspara! Pensionsspara! Mia-Maja Wägar från Marthaförbundet går tillsammans med Ida och Ronja igenom hur man håller upp ett regelbundet sparande.

  S1 - 17m - Dec 16, 2020
 • 2. Börsen är till för alla

  Vad är börsen? Martin Paasi gästade Hantera dina fyrk-podden för att tillsammans med Ida och Ronja snacka mera om börsen.

  S1 - 31m - Dec 16, 2020
 • 1. Koll på fyrken

  Mia-Maja Vägar från Marthaförbundet gästade Hantera dina fyrk-podden för att berätta mera om var man skall börja då man går in för att utveckla den egna privatekonomiska kompetensen.

  S1 - 17m - Dec 16, 2020
Audio Player Image
Hantera dina fyrk.
Loading...