SHOW / EPISODE

Va┼żnost engleskog jezika u ┼żivotu mladih kroz projekte u EB┼áSB | BRODCAST #18 s Mirtom Kos Kolobari─ç

Episode 18
50m | Jun 7, 2022

Na poslu, putovanju i dru┼ítvenim mre┼żama u─Źestalo komuniciramo na engleskom jeziku. Gledamo filmove, serije i konzumiramo druge vrste sadr┼żaja na engleskom. Va┼żnost tog jezika ne smanjuje se i uspje┼íno komuniciranje na engleskom mo┼że utjecati na razvoj karijere i druge dijelove ┼żivota mladih.

Mirta Kos Kolobari─ç profesorica je engleskog jezika u Ekonomsko-birotehni─Źkoj ┼íkoli u Slavonskome Brodu. U radu s u─Źenicima fokusira se na komunikacijski aspekt jezika i povezuje ga s brojnim dru┼ítvenim pitanjima, medijskom pismeno┼í─çu i na┼íim svakodnevnim interakcijama.

U ovoj epizodi inspirira nas projektima u kojima sudjeluje i koje provodi u ┼íkoli, ali i na europskoj razini putem Erasmus+ mobilnosti i eTwinning projekata. U razgovoru s biv┼íom u─Źenicom otkriva nam kakvo je bilo podu─Źavanje nekada, a kakvo je danas. Imaju li u─Źenici slabije znanje zbog ÔÇťpandemijeÔÇŁ ili im dru┼ítvene mre┼że i mediji popunjavaju mogu─çe "praznine"? To su samo neka od pitanja na koje nam Mirta daje odgovore i perspektivu profesora.

Audio Player Image
Brodcast
Loading...