SHOW / EPISODE

#131 Foto's met bruiloft-gasten: publiceren met of zonder toestemming?

Season 4 | Episode 131
25m | Mar 28, 2024

In deze aflevering behandel ik een via Instagram ingestuurde vraag van een luisteraar. Die vraag gaat over de weerstand die kan ontstaan wat betreft het publiceren van foto's op website/social media, met name van foto's waarop familieleden en gasten van het bruidspaar staan. Hoe ga je als bruidsfotograaf hiermee om als je toch graag een breed spectrum aan foto's wilt laten zien aan potentiële klanten maar je er geen/lastig toestemming voor krijgt?


Ik heb het o.a. over: 
> De AVG-wet (Algemene verordening gegevensbescherming) die in 2018 nieuwe regelgeving introduceerde rondom het publiceren en delen van persoonsgegevens, waaronder foto's van mensen. Wat houdt dat in voor ons als ondernemers? 

> Dat fotografen verplicht zijn om van alle geportretteerden eerst toestemming te hebben voordat ze foto's mogen publiceren. Hoe doe je dat met gasten op een bruiloft? 

> Wat klantvertrouwen en klantbeleving te maken hebben met het verkrijgen van die toestemming. 

> Mijn werkwijze rondom deze situatie en mijn ervaring met foto's publiceren waar gasten opstaan. 

Gratis Masterclass voor startende fotografen // Vr 26 april geef ik je de 6 musthaves voor het starten van een succesvol fotografiebedrijf tijdens de gratis masterclass. Als jij een al eeuwen twijfelt over het doorpakken met je fotografiebedrijf, laat mij je dan een liefdevolle schop onder je kont geven en meld je aan voor deze masterclass. 

Trouwe luisteraar? // Ik waardeer jouw steun en feedback enorm! Als je geniet van de afleveringen, dan zou je me ontzettend blij maken met een 5 sterren review op de Appel Podcast App ⭐ 

Over Jessica // Ik ben Jessica Groenewegen, een ervaren fotograaf en host van de podcast "Bouw een succesvol fotografiebedrijf". Mijn passie voor fotografie en mijn jarenlange ervaring in de branche hebben mij geholpen bij het opbouwen van een succesvol fotografiebedrijf. In mijn podcast deel ik waardevolle inzichten en tips om fotografen te helpen groeien. Ik vind het geweldig om anderen te inspireren en te begeleiden op hun eigen ondernemersreis. Met mijn webshop met marketing tools ondersteun ik fotografen met slimmer werken, in plaats van harder. 

Podcast productie en management wordt gedaan door Flawless Podcasting

Audio Player Image
Bouw een succesvol fotografiebedrijf met Jessica Groenewegen
Loading...