SHOW / EPISODE

Kalush Orchestra - Stefania (2022)

43m | May 10, 2023

Waar een jaar geleden nog onversneden rock ’n roll met de winst gaat lopen, wordt de trofee in 2022 voor het eerst doorgegeven aan een rapgroep. Kalush Orchestra bestijgt het podium voor Oekraïne, dat op dat eigenste moment onder vuur ligt door Russisch oorlogsgeweld. Rusland werd om die reden buiten spel gezet door de EBU dat jaar, maar dat de mannen van Kalush op hun beurt de trofee verkopen en met de opbrengst ervan wapenmateriaal kopen voor het Oekraïens leger toont voor eens en altijd dat politiek nu eenmaal niet te mijden valt op het Eurovisiesongfestival.  

Speciaal voor de gelegenheid nodigde ik fashion police Ellen De Wandeleer en cringe police Mathias Berner uit om samen met mij deze editie van 2022 te herbeleven. We zagen ze namelijk precies een jaar geleden samen in Vol Pension en hebben er een heleboel over te zeggen! Samen vragen we ons af: is het nu Spanje of Roemenië? Krijgt Servië de Marina Abramović seal of approval? En wie is hier nu precies de boomer?

Dit is voorlopig de laatste aflevering van EUROROVISION, want we hebben het heden eindelijk bijgebeend. Later dit jaar bespreken we uiteraard de editie van 2023 nog, maar die moeten we eerst nog even laten bezinken. Tot snel!


Audio Player Image
EUROROVISION
Loading...